Утвърдиха маршрутно разписание на автобусна линия Червен бряг – Кнежа с нов час на тръгване

Областната комисия по транспорт проведе редовно заседание

Със свое решение от днес Областната комисия по транспорт предлага на Областния управител на област Плевен Мирослав Петров да утвърди маршрутно разписание на автобусна линия Червен бряг – Кнежа с нов час на тръгване. Решението бе взето на редовно заседание на Областната комисия по транспорт, председателствана от заместник – областния управител на Плевен д-р Красимир Трифонов, информират от пресцентъра на администрацията.

"Поводът да се съберем е постъпило писмо от г-н Данаил Вълов – кмет на община Червен бряг, с което е отправил искане с за утвърждаване на проект на маршрутно разписание на автобусна линия Червен бряг – Кнежа с час на тръгване 07:45 от АГ Червен бряг и пристигане в Кнежа в 08:40 и връщане обратно. Час на тръгване 08:45 от Кнежа и час на пристигане 09:50 в АГ Червен бряг. Няма причина да му бъде отказано.”, отбеляза заместник – областният управител д-р Красимир Трифонов, представяйки пред комисията предложението.

В подкрепа на това се изказа Палушка Георгиева – представител на „Браншово сдружение на автобусните превозвачи“ – Плевен. Тя отбеляза, че няма засичане с други маршрутни разписания в Плевенска област и са спазени изискванията на Наредбата №2 за съгласувано маршрутното разписание с община Кнежа. Представен е и протокол за пътникопотока.

Представителят на Община Червен бряг инж. Илиян Банчев подчерта, че линията е съществувала и преди това. Промяната касае само часа и се налага да бъде въведена поради заради работещите граждани. С пълно мнозинство от присъстващите предложението бе прието като са спазени всички изисквания на чл.10 от Наредба №2 за утвърждаване на транспортни схеми.