Далаклиев за мача на Кобрата: Това е от миговете, които спортистите чакат цял живот

Това, че Джошуа изглежда респектиращо, не означава, че не може да загуби, смята световният шампион от Милано 2009

Световният шампион по бокс - Детелин Далаклиев сподели пред topsport.bg очакванията си за сблъсъка между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа на 28 октомври.

Кобрата и британският номер едно на планетата при най-тежките се изправят един срещу друг на "Принсипалити Стейдиъм" в Кардиф, в спор за притежаваните от Антъни Олувафеми Оласени Джошуа световни титли.

В предишния случай, в който Кубрат се би за световна титла при най-тежките, част от критиците споделиха, че той е избързал с подобен важен двубой и не е бил достатъчно добре подготвен, физически и психически. Според Детелин сега е ситуацията е по-различна.

"Най-малкото сега вече говорим за друг мач. Различен е съперникът, различни са условията, различен е моментът, а и е натрупан още допълнителен опит. Всичко ще бъде от значение. Това е от миговете, които спортистите чакат цял живот. Естествено всеки един от двамата иска да го използва максимално и да спечели. Няма и как да бъде иначе. Втори шанс, а може и да няма трети. Защото не се случва често да си на ринга, в спор за световния пояс. Премина през много срещи, за да стигне до тази с Джошуа", коментира Далаклиев.

Според медиите на Острова Джошуа е сигурен фаворит за спечелване на двубоя.

"Не забравяйте първо - че им е сънародник, но и второ - онези 19 нокаута, с които той разполага. Няма как да са случайни всичките, нали така? В случаи като тези, статистиката никога не лъже. Напротив, "казва" много", отбелязва Далаклиев и допълва: "Мускулите не правят шампиона. Виждали сме достатъчно много примери за това на ринга. Вярвам, че всички ще се съгласят с мен. Това, че изглежда респектиращо, не означава, че не може да загуби.

Цялото интервю прочетете на topsport.bg