Изненада: Емил Велев - Кокала все пак пое Спартак (Плевен)

Днес ще бъде представен пред отбора и медиите

Емил Велев - Кокала ще е главен мениджър на ОФК Спартак /Плевен/. Днес в 15:30 часа на стадион "Плевен" той ще бъде представен пред отбора и медиите, информираха от клуба.

Припомняме, че само преди броени дни Велев категорично отрече възможността да поеме Спартак, но по всичко личи, че ситуацията се е променила.

Роден е на 5 февруари 1962 година в София. Юноша е на Левски /София/. Заедно с Борислав Михайлов, Николай Илиев, Наско Сираков, Божидар Искренов, Петър Петров, Красимир Коев и др. са част от легендарното поколение футболисти на клуба през 80-те години на миналия век. В периодите 1981-89 г. и 1995-96 г. полузащитникът Велев изиграва над 200 мача и вкарва 30 гола за „сините“. С родния си тим е 3 пъти национален шампион и 2 пъти носител на купата на България. След „синия“ период – 1989-2000 г. играе в Израел за отборите на Апоел Рамат Ган, Макаби Ирона Ашдод, Макаби Яфо, Апоел Бад Ям, Бейтар Беер Шева и Макаби Ашкелон.

От 2002 г. започва треньорска кариера като помощник в Левски /София/. През сезон 2008-2009 г. е старши треньор на родния си тим и го извежда до последната му шампионска титла. След това води отборите на Славия /София/, Локомотив /Пловдив/ и Локомотив /София/, като първите два извежда до финал за купата на България. Треньорската му кариера продължава начело на Хасково и Монтана, като с последния отново достига до финал за националната купа. През миналия сезон пък спаси от изпадане от Втора професионална лига Оборище /Панагюрище/.