Иван Динов: Атаките срещу мен ще продължат, но вече свикнах

Спонсорът на Спартак увери, че всичко в клуба е наред

Спонсорът на Спартак (Плевен) Иван Динов присъства на представянето на Емил Велев и Румил Жотев начело на отбора. Динов коментира емоционално пред Plevenutre.bg нестихващите информации за състоянието на клуба, отричайки категорично, че има каквито и да било финансови проблеми. По думите му проблемите са били единствено организационни, но с идването на Велев вярва, че нещата ще тръгнат в правилната посока.

"На футболистите са изплатени абсолютно всички заплати. Това, че някой се опитва да нагнетява някакво напрежение, че са платени не на 10-ти, а на 20-ти, на 23-ти... Откакто аз съм в Спартак може да има забавяне, но никога не съм си позволил да прескоча месеца. Това, че на някой му се е искало да си вземе парите веднага, защото си има лични ангажименти и потребности, всеки един от нас има някакви лични ангажименти и потребности. Не искам да цитирам кой какво казал, изписаха се помии по мой адрес и по адрес на клуба. Имаше един четвъртък с гръмки заглавия, че се закрива Спартак, фалира, футболистите избягали и т.н.. На следващия ден всичките футболисти водеха нормален тренировъчен процес. До предишния ден това не се получаваше. Не искам да обвинявам никой. Каквото сме имали да си кажем, сме си го казали със съответните хора", каза Иван Динов.

"Ангажиментът ми към отбора като цяло е обезпечаване и аз си го изпълнявам. Моите грешки са явни и съм си ги признал и казал. Те са, че до момента не намерих правилния спортно-технически щаб. И това е основната причина да изпаднем миналата година. Ние сме може би единственият отбор, който изпадна не поради финансови проблеми, а заради организационни. Това е истината", допълни финансовият благодетел.

"Знам откъде идват тези атаки. Те идват откакто съм дошъл и ще продължат. Те са си периодични, но свикнах. Много се ядосвах преди, приемах ги лично нещата, но вече са ми безразлични тези хора. Клубът е общински, но кметът го е казал - който има желание да помага под някаква форма и някакъв начин, е добре дошъл. За съжаление такива хора няма и не виждаме. Ние сме единственият стадион в България, който няма едно рекламно пано. Питайте колко са фирмите в Плевен. По 500 лева да даде всяка една от тях - нещо ще има. Постоянно се обвинява г-н Иван Кюлджийски. Нещо като стане с ДЮШ и помията се засилва към него, стане ли нещо с първия отбор - помията веднага се прехвърля по мен", продължи Динов.

"Проблемът е голям, аз съм го казвал и работим по него. Основният проблем е базата. Знаем го всички, но това не е откакто съм дошъл аз или новия кмет. Защото мене ме свързват с г-н Зеленогорски и г-н Спартански. Истина е това, дойдох заради тях. Когато дойде г-н Спартански имаше 6 човека в отбора, нямаше топки, нямаше екипи, нищо нямаше. И това беше идеята на дадена опозицийка да говорят, че с новия кмет и с тези хора отборът ще изпадне и футболът ще бъде затрит. Да, Зеленогорски ме помоли да дойда пак. Знаете защо си тръгнах оттук през 2013 г. Защото не исках да съм изкупителна жертва за черното тото на някакви местни бандити. Същите тези, които бяха на власт тогава, си затваряха очите. И тези неща не си ги казваме, но са ясни на всички. И когато отборът изпаднал, пак аз съм виновен. Да, аз съм виновен, защото не съм успял да намеря организационната формула как да се управлява клуба. В лицето на Емил Велев вярвам, че това ще се промени. 10 дни с него сме коментирали как да се случат нещата", допълни Иван Динов.

"Когато искаш да оплюеш един човек, казваш: "Динов, ти ме излъга, защото ми каза, че ще ми платиш, а не ми плати". Такова нещо не е имало. Ако имаше, сега тези футболисти нямаше да са тук. Другият момент, който е изключително важен - така беше миналата година, така е и сега - парите, които взимат футболистите в Плевен, са в проценти повече от всички останали отбори. Едно е да вземеш 1000 лева с 10-15 дена закъснение, едно е да вземеш 300 лева на 5-то число", изтъкна спонсорът на спартаклии.

"Проблемът на плевенската общественост е, че ние това нещо го правим на всеки 60 дни. Успокояваме някой, че всичко е наред. Тези, които трябва да ги успокояваме, трябва да са на стадиона в неделя, за да подкрепят отбора. Напоследък не ги виждам. Само критикуват. Нека да има градивна критика, нека дойдат феновете и да кажат, че не играем, че съм пе*ераст... Иначе "искаме". Елате, три лева е билета, не си ги слагам в джоба тези пари, подпомагайте тима. Пишат се по форуми и сайтове глупости. Кажете градивна критика - моето управление е лошо, махам се още днес примерно. Кой идва? Имаме ли готова концепция? Чакаме общото събрание на 16 октомври, за да освобождаваме едни членове на борда и да слагаме други. Нито един от тях не дава пари. Аз не съм там, нито сега ще вляза", заяви Динов.

"Аз 2 години и половина нямам подписан договор с общината. Аз ангажименти към отбора на документи нямам, имам морални документи, защото съм бил собственик и президент на този клуб 2012-2013 г.. Взехме го от "В" група, направих мисия невъзможна и влезнахме в "Б". След това бяхме на косъм да влезем в "А", докато не станаха цирковете. Аз си отидох и след мене стана пак потоп", припомни той.

"Искам да сме обективни. Като казваме, че има проблеми да ги назоваваме какви са. Не е било платено на 10-ти, а на 22-ри. Това да са ни проблемите. Има отбори в Първа лига, където е късмет, ако до четвъртия месец си вземеш парите. А за "Б" група да не говорим. Тези всичките футболисти не са останали на произвола на съдбата. Играят за 300 лева, ами 300 лева е премията в "Б" група! И аз мога да им кажа, че ще давам по 60-80-100 лева премия и ще ми е по-евтино. Но аз искам да ги накарам да се почувстват значими и да знаят за какво изкарват тези 90 минути. Всичко е обезпечено, плащам ли премии - плащам. Някои стари хора, които не са вече в клуба не вникнаха в проблема, а нагнетиха ситуацията още в мача с Вихър (Славяново). Още тогава почнаха проблемите в клуба с онези премии от по 400 лева. Нали се сещате, че е нереално, но понеже знам какво да очакваме от един-два отбора, исках да мотивирам момчетата. И стана "голям проблем", че премиите не били платени в понеделник, а в четвъртък. Ако финансовото положение е лошо, играчите няма да са тук. Да, може да има забавяне, но това е свързано с моя бизнес. Моят бизнес е такъв, че когато имам постъпления, тогава мога да си позволявам да харча и да плащам за клуба", завърши Динов.