Медицински "Оскар" за проф. Григор Горчев

Мисия

11-10-2017, 11:52

Снимка:

VIP COMMUNICATION

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

МБАЛ "Сърце и Мозък" - Плевен също с приз - за "Инвестиции в медицината 2017"

Най-успешните доктори и болници бяха отличени от третото издание на Националните Медицински Награди снощи в София. Специален гост на събитието бе министърът на здравеопазването проф.д-р Николай Петров, който бе отличен в категория "Клинично сътрудничество и работа в екип", за успехите му в намаляване на публичните разходи като началник на ВМА и в екипната работа като министър на здравеопазването. Призът му бе връчен от д-р Галинка Павлова, зам.-председател на Българския лекарски съюз.

"България има пореден повод да се гордее с високите постижения на българските лекари, които са високо оценени в цял свят, но все още недооценени в страната ни", бе оценката на журито на конкурса и на организаторите от ВИП Комюникейшън. 

Голямата награда за цялостен принос в развитието на медицината отличи постиженията на акад. д-р Богдан Петрунов, а почетната статуетка му бе връчена от министъра на здравеопазването. 

Един от водещите хирурзи в България - доц.д-р Радосвет Горнев, бе отличен в категория "Доктор на годината", а призът му бе връчен от народния представител д-р Калин Поповски, член на здравната комисия в парламента. Той поднесе и отличието на УМБАЛ "Дева Мария" в Бургас в категория Болница на годината. Морският ни регион получи и една специална награда - Лидер в международното сътрудничество в медицината, за постиженията на д-р Ивайло Христов, изпълнителен директор на МЦ "Медика Албена".
Залата многократно аплодираше призьорите, сред които бяха проф. Григор Горчев, д-р Станимир Сираков от УМБАЛ "Св. Иван Рилски", извършил уникални операции, поставили България в челното място в света по иновативна хирургия, както и д-р Славомир Кондов, извършил над 3000 операции на нервната система за последните години.

Една от специалните награди отличи проф. д-р Екатерина Титянова, носител на приза „Merrill Spencer“ от Световната група и на Европейското дружество по невросонология, за нейния световен принос в неврологията.

Социалната кампания на Българския лекарски съюз - "Не на насилието" също бе отличена по време на церемонията. 

Наградите бяха връчвани още от зам.-председателя на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Георги Колев, от партньорите на събитието - Български лекарски съюз, от Пенка Георгиева - председател на пациентска организация „Зедно с теб“, от Тодор Найденов - зам.-председател на Българския фармацевтичен съюз и др. 

Третото издание на годишните награди National Medical Awards 2017 подкрепи националната кампания "Не на насилието", която възниква в отговор на зачестилата агресия срещу лекари в цялата страна. Информационната кампания е по инициатива на Български лекарски съюз в партньорство с пациентски организации „Заедно с теб“.

Ето и всички наградени:

Цялостен принос в развитието на медицина - Акад. д-р Богдан Петрунов
Клинично сътрудничество и работа в екип 2017 - Проф. Д-р Николай Петров
Доктор на Годината 2017 - Д-р Радосвет Горнев, Болница Лозенец 
Болница на годината 2017 - УМБАЛ "Дева Мария", Бургас
Професионално признание 2017 - Проф. Григор Горчев, МУ Плевен 
Болничен мениджмънт 2017 - Очна клиника "Вижьн"
Лидер в международното сътрудничество 2017 - Д-р Ивайло Христов, Медика Албена
Инвестиции в медицината 2017 - МБАЛ "Сърце и Мозък", Плевен
Иновации в медицината 2017 -Д-р Станимир Сираков, УМБАЛ "Св. Иван Рилски"
Иновации в медицината и спорта 2017 - DNASportFit
Световно признание в медицинската наука 2017 - проф. д-р Екатерина Титянова
Д-р Славомир Кондов – Лидер в оперативното лечение на заболяванията на нервната система 2017
Обществено значими инициативи 2017 - Д-р Галинка Павлова, БЛС 
Социална отговорност и човешки ресурси 2017 - ActavisСнимка на Деня

Щрихи от Плевен