Ветераните на Спартак спечелиха купа "Плевенска епопея"

В турнира участваха отборите на Спартак, Раднички - Пирот (Сърбия), и Корабия (Румъния)

Футболните ветерани на Спартак (Плевен) спечелиха международния турнир за купа "Плевенска епопея”, който е част от програмата, посветена на  140 години от Освобождението на града ни. Надпреварата бе организирана от фондация "Футболна закрила" и се проведе под егидата на Община Плевен. В турнира участваха отборите на Спартак, Радничк - Пирот (Сърбия), и Корабия (Румъния).

Турнира откри кметът на Община Плевен Георг Спартански. "В спорта няма малки и големи, млади или стари състезатели и отбори, има можещи. Нека в достойна надпревара победят най-добрите", пожела кметът, давайки старт на срещите.

Плевенчани спечелиха приза след две победи над своите съперници. Спартак надви трудно с 1:0 Раднички. Много по- изразителни бяха момчетата на треньора Цветан Каменов срещу румънците от Корабия с краен резултат 4:0. На второ място останаха футболистите на Корабия, които надиграха с 3:0 Раднички.

За най-добър футболист на турнира беше определен В. Петкович от Раднички, а Светлин Линев  от Спартак - за най- добър вратар. Наградата за феърплей беше връчена на В. Илиеску от Корабия.