ОбС - Плевен няма да обсъжда повторно решението за избор на управител на ДКЦ III

Това информират от пресцентъра на местния парламент

На Председателски съвет, свикан на 10 октомври от 17,00 часа от Председателя на Общинския съвет – Плевен Мартин Митев, бе разгледано ветото, наложено от кмета на Общината Георг Спартански върху Решение №709, прието на заседанието на 25 септември тази година. Решението касае утвърждаване на предложеното от Комисия за провеждане на конкурс за възлагане управлението на „Диагностично-консултативен център ІІІ-Плевен” ЕООД класиране, съгласно протокол от 01.08.2017 г. от дейността й. Решение №709 е върнато за ново обсъждане с мотивите, че същото е необосновано, неправилно и незаконосъобразно.

Единодушно Председателският съвет на Общинския съвет - Плевен взе решение да не се провежда извънредно заседание на местния парламент за ново обсъждане на приетото Решение №709. Последното гласи, че ОбС-Плевен не утвърждава протокола от заседание на Комисията, провела конкурса за избор на управител на ДКЦ III - Плевен и възлага на кмета да предприеме необходимите действия за провеждане на нов конкурс.

В състава на Председателския съвет на ОбС - Плевен влизат председателят на ОбС - Плевен, петимата зам.-председатели на местния парламент и председателите на групи в ОбС-Плевен.