Задържаха за 72 часа трима плевенчани заради метадон

Извършени са множество претърсвания

На 11 октомври около 15:45 часа на входа на град Плевен от град Ловеч е спрян за полицейска проверка лек автомобил "Ауди", управляван от 36-годишен от Плевен и пътник 32-годишен, също от Плевен. При спирането 32-годишният излива на пътното платно част от съдържанието на пластмасово шише и го изхвърля.

На място е извършен оглед на местопроизшествието, Иззети са проби от излятата на асфалта течност. Извършен е и оглед в землището на град Плевен, местността "Плочата" като са иззети прозрачната течност, находяща се в пластмасова бутилка с вместимост 1,5 литра и надпис "Хисар" и смачкана пластмасова бутилка с етикет "Divna" с вместимост 0,5 литра.

Извършени са претърсвания като в жилището на 32-годишния са намерени и иззети: прахообразно вещество, находящо се в самозалепващ се найлонов плик, с размери 4/5 см,  и върху един хартиен лист с размери 8,5х8,5 см.; стъклено шише, с етикет с надпис "Метадонова програма метадон хидрохлорид, дневна доза за 18.08".

На друг адрес в жк „Сторгозия“, обитаван от 33-годишен от Плевен, са иззети стъклена бутилка с вместимост 100 мл. с етикет "Метадон алкалоид" с около 50% прозрачна течност.

В кафе в жк "Сторгозия", стопанисвано от 32-годишния се намериха и иззеха: прозрачна течност в стъклено шише с вместимост 1 литър и пластмасово шише с вместимост 0,5 л.

Тримата плевенчани са задържани за срок до 24 часа. На 12 октомври 2017 година и на трите лица е повдигнато обвинение за извършено в съучастие престъпление по чл.354 а, ал.1, във връзка чл.20, ал.2, връзка ал.1 и с постановление на  прокурор в ОП - Плевен са приведени в ОЗ "СА" -Плевен за срок до 72 часа. По случая продължава работата.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"