Сашо Дяковски: Втори пореден мач играем катастрофално първо полувреме

Продължаваме да работим сериозно, каза наставникът

Баскетболният Спартак загуби от Ямбол в среща от втория кръг на НБЛ. Ето какво сподели треньорът Александър Дяковски след поражението.

"Гледайки статистиката от мача веднага ми прави впечатление ужасния процент успеваемост в стрелбата. Въпреки, че имаме 83 стрелби към коша, което е не типично много, но е това към което се стремим, с успеваемост от 29 % няма как да се спечели мач. Ние имаме ниска успеваемост от всякъде. Дори и от наказателната линия. Изпълнихме много удари от линията но и от там сме два 63 %. Дадохме голяма преднина на домакините, която в тази зала много трудно може да бъде наваксана. През първото полувреме въобще не ни се получи играта. Искахме да играем по-бързо, на транзиция, с по-бързи нападения, а се получи точно обратното. Бавни и мудни нападения, които не са в наша полза. И обратно позволихме да Ямбол да направят много точки от бърза атака, а точно това не искахме да става", сподели Дяковски пред сайта на НБЛ.

"Втори пореден мач играем катастрофално първо полувреме. През второто полувреме променихме играта си. Успяхме да намалим разликата. В този момент обаче не успяхме да издържим няколко защити да не ни отбележат кош и пропуснахме нашата възможност да променим нещата. Но продължаваме да работим сериозно за да подобрим нещата, на които искаме да заложим най-много в нашите мачове - бързия преход от защита в нападение.", каза още наставникът на плевенчани.