Полеви лагери и ротни тактико-специални учения на инженерните роти от състава на 55-ти инженерен полк - Белене

Натренираността си военнослужещите от двете роти ще продължат да повишават до 20 октомври

Стартираха полевите  лагери и ротни тактико-специални учения на инженерните роти от състава на 55 инженерен полк-Белене.
В продължение на две седмици военнослужещите демонстрират умения и затвърждават способности в изпълнение на задачи по инженерно осигуряване на противодесантна отбрана.
От 9 до 13 октомври преминаха занятията на инженерната рота за бойна поддръжка и ротата за унищожаване на невзривени бойни припаси. Изпълнени бяха задачи по устройване на противодесантни заграждения, миновзривни  и невзривни заграждения и минни полета, разминиране на местност, неутрализиране на невзривени бойни припаси и импровизирани взривни устройства.

На 17 октомври в присъствието на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, началника на сектор „Подготовка на инженерните формирования подразделения” в командването на Сухопътните войски полковник Йордан Йорданов и командира на 55 инженерен полк полковник Росен Арабаджиев военнослужещите от понтонно-мостовата инженерна рота и инженерно-мостовата рота за обща поддръжка изградиха на река Дунав комбиниран 60-тонен мост от комплекта ТММ – 3 и понтонно мостови парк с дължина 163 м. При изграждането на съоръжението военнослужещите демонстрираха отлична екипна работа и показаха добри професионални умения.

Натренираността си военнослужещите от двете роти ще продължат да повишават до 20 октомври в изпълнение на задачи по устройване на паромни преправи, мостови преправи и комбинирани мостове.

Полевите лагери и ротните тактико-специални учения преминаха под ръководството на подполковник Николай Николаев, като бяха отработени и учебни въпроси по противодействие на нападения от диверсионни групи и преодоляване на последствията в резултат на химическа авария.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"