Кампанията "Направи го за България" ще продължи и за в бъдеще да насърчава раждаемостта в страната ни

Нa 22 октомври 1000 новородени български бебета ще получат Свето Кръщение и ще станат православни християни

Нa 22 октомври 1000 новородени български бебета ще получат Свето Кръщение и ще станат православни християни. Инициативата е на кампанията в подкрепа на раждаемостта "Направи го за България“ и се осъществява под патронажа на Светейшия патриарх Неофит и Българската православна църква, която освобождава участниците в кръщенето от задължителната такса за ритуала и дарява безвъзмездно кръщелните свидетелства.

Кампанията стартира с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, който на 22 октомври лично ще даде своя патриаршески благослов на новокръстените, техните кръстници и близки в столичния храм "Св. София - Премъдрост Божия".

Списъкът с кръщелници е съставен по обявения от организаторите на кампанията ред за регистрацията. Кръщенето ще се извърши в големите градове на България – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Враца и Плевен.

Началният час на събитието в Плевен е 11:00 часа, а мястото - храм "Света Параскева"

Както вече писахме, родителите-участници от Плевен получиха възможността да избират за кръстници популярни лица на инициативата - моделката Златка Димитрова и тв водещата на шоуто "Търси се" Меги Димчева, която е наша съгражданка. 

Според организаторите на кампанията "Направи го за България", за по-малко от девет месеца, тя е постигнала забележителни резултати, като в нея са се включили повече от 1200 семейства с новородените си деца. Много от тях са на българи, живеещи в чужбина, трети и четвърти деца в семейството, близнаци и дори тризнаци. Предвижда се тази богоугодна инициатива да не е еднократен акт, а да продължи и за в бъдеще с цел насърчаване на раждаемостта в страната ни, и приелите св. Кръщение деца на "Направи го за България" да навлязат в православната вяра и живот.