Жителите на три плевенски квартала се оплакаха от нарасналата популация на улични кучета

Гражданите поставиха проблема на вниманието на народния представител от ГЕРБ Владислав Николов

Жителите на три плевенски квартала се оплакаха от нарасналата популация на улични кучета, които в студеното време се групират на глутници и рано сутрин или късно вечер стават опасни за минувачите. Това е проблемът, който гражданите поставиха на вниманието на народния представител от ГЕРБ Владислав Николов по време на редовния му приемен ден днес с надеждата, че той ще стане достояние и на отговорните за това местни власти.

Оказва се, че в „Девети квартал”, ж.к. „Дружба” и ж.к. „Кайлъка”, проблемът е особено актуален още повече, че хората са установили немаркирани животни. По думите на гражданите по-сериозният проблем е безотговорното отношение на някои собственици, които изхвърлят малки кученца по крайните квартали, за да не се налага да полагат грижи за тях.

"Не искаме тези животни да бъдат умъртвявани”, заявиха хората, „но трябва да бъдат взети навременни мерки те да бъдат правилно обгрижени, така че да не озверяват в опита си да оцелеят”, категорични са плевенчани. Вторичен резултат от създалата се ситуация е фактът, че уличните кучета почти всеки ден разхвърлят боклуци от кошчетата и контейнерите в търсене на храна.

Плевенчани изразиха надежда проблемът да намери своето адекватно решение възможно най-скоро, ин формират от пресцентъра на ПП ГЕРБ.