Касови бележки за близо 50 000 лв. са регистрирали в Плевенско за Лотарията на НАП

НАП отчита и бум на сигнали за неиздаване на касови бележки от некоректни търговци

Всеки регистриран потребител в Лотарията на НАП може да въвежда касови бележки и чрез мобилното приложение на Агенцията, което можете да се изтеглите през Google Play за телефони с операционна система Android или през App Store на мобилния телефон за операционна система iOS. Фискални бонове могат да бъдат регистрирани и чрез телефона на НАП 0700 18 700. Обаждането е на цената на градски разговор от стационарен телефон или според тарифния план на мобилните оператори. Услугата работи денонощно и е напълно автоматизирана, допълват от приходната агенция.

Лотарията с касови бележки на НАП продължава да набира популярност. Над 1 млн. касови бележки на стойност над 17 млн. лв. се състезават за награди. Близо 56 000 са вече регистрираните бележки от ПОС терминал. За област Плевен са регистрирани 36 708 бр. касови бележки на обща стойност 49 1977лв. в т.ч. 1509бр. регистрирани от ПОС терминал.

НАП отчита и бум на сигнали за неиздаване на касови бележки от некоректни търговци. Обектите ще бъдат проверени от данъчните чрез извършване на контролни покупки, съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти, проследяване на плащанията и отразяването им в касовата книга на обектите. От НAП обръщат внимание, че издаването на касова бележка е задължително при плащане в брой, когато се продава стока или услуга, независимо дали това става в търговски обект или на сергия. Сигнали за неиздаване на касови бележки могат да се подават денонощно на имейл [email protected] или на телефона на НАП 0700 18 700.

Тази година късметлиите ще бъдат обявявани не само на официалния интернет сайт на Лотарията – www.kasovbon.bg, но и на специално създадената във Facebook страница https://www.facebook.com/kasovbon/. В социалната мрежа потребителите ще могат да следят последните новини около играта, както и да задават своите въпроси.