Веселин Плачков: "Дамасцена“ е филм, който променя България (Видео)

"Дамасцена" ще тръгне едновременно в 50 киносалона в цялата страна от 3 ноември

"Стана това, което българското кино заслужава да получи - уважение, трепет от хората, вяра в киното и да не звучи клиширано, но наистина изкуството да възпитава без да размахва пръст и да вдъхва доверие. Публиката има потребности, които се възпитават от творците. Това е взаимен процес. Когато обичаш хората, като творец им даваш това, което те нямат и би им помогнало. Затова според мен "Дамасцена" е филм, който променя България в момента. И ще се разбере в скоро време. С ей толкова да мръднем съзнанието на тези хора и да им вдъхнем кураж, и да върнем трима човека от тия 2,5 млн. души, които ги няма в България, филмът е успешен". Това каза в "Денят започва" по БНТ актьорът Веселин Плачков, който изпълнява главната роля в "Дамасцена".

Филмът бе сниман в продължение на две години. В него има доста екшън, сниман е по-различно от типичното българско кино, а след премиерите в София и Стара Загора отзивите са повече от положителни..

"Този филм не показва нас, българите, като предатели, като неможещи, като губещи. Филмът показва, че ние можем всичко!", допълни Веско Плачков. 

"Дамасцена" ще тръгне едновременно в 50 киносалона в цялата страна от 3 ноември.