От ПГРТО - Плевен връчиха традиционната стипендия "Ученик – достоен продължител на будителското дело"

Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване тържествено почете Деня на народните будители

Днес в зала „Възраждане“ на Регионалния исторически музей – Плевен за девета поредна година ученици и учители от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване тържествено почетоха Деня на народните будители, информират от ПГРТО.

Най-младите гимназисти, учениците от 8а клас,  разказаха за най-светлите личности в българската история – нашите революционери, поети и писатели, разпалили и пренесли пламъка на родолюбието и просветата през вековете. Специално място бе отредено на плевенския будител и близък съратник на Васил Левски Данаил Попов.

Директорът на училището Невена Арабаджиева връчи традиционната стипендия "Ученик – достоен продължител на будителското дело". Тази година по решение на Педагогическия съвет на ПГРТО тя бе присъдена отново на двама дванадесетокласници – Цветелин Хаджиев от 12а клас и Кристиян Илиев от 12в. И двамата  младежи са отлични ученици с  участия в училищни и извънучилищни мероприятия.

Грамоти и предметни награди получиха и учениците от 10а, 11а и 11в клас, които участваха като доброволци в  кампания на ПГРТО – Плевен „Училищна борса за учебници“.

Всички участници в събитието бяха поздравени от Елвира Конова, уредник в музея.

Екипът на професионалната гимназия благодари за дългогодишното партньорство на ръководството и служителите на РИМ – Плевен.

Още снимки може да видите на сайта на ПГРТО - Плевен