Ц. Цачева: В бюджета за 2018 г. има осигурени увеличени заплати за синдикатите

Осигурени са средства, които позволяват увеличаване на основните възнаграждения в двете главни дирекции

Като продължение на поетия ангажимент, министърът на правосъдието Цецка Цачева информира днес на работна среща представителите на Синдиката на служителите в затворите в България /ССЗБ/ и Синдикат „Охрана“, че окончателните параметри на проекта на държавния бюджет на Република България за 2018 г. са приети с решение на Министерския съвет и са внесени в Народното събрание.

С проекта са осигурени средства за персонал, които позволяват увеличаване на основните възнаграждения в двете главни дирекции – Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“ – с 5 % от началото на следващата година. „В рамките на закона ще бъде търсена възможност за удовлетворяване и на други искания, поставени от вас“, изтъкна на срещата министър Цачева и благодари на синдикалните организации за добрия диалог между тях и Министерството на правосъдието.

На срещата, която беше третата в рамките на 10 дни, стана ясно още, че работната група, която има за цел унифициране на правилата за формиране на допълнително възнаграждение за постигнати резултати в служебната дейност на служителите в двете главни дирекция, ще се събере в спешен порядък до дни, за да изготви необходимата нормативна основа.

На заседанието присъстваха още ресорният заместник-министър проф. Николай Проданов, Свилен Цветанов – временно изпълняващ длъжността главен директор на ГДИН, Георги Жеков – главен директор на ГДО, Христо Илков – председател на Управителния съвет на ССЗБ, Петко Чалъков – председател на УС на синдикат „Охрана“, представители на ръководствата на двата синдиката.