АМ "Хемус" от "Боаза" до Плевен с един тунел

На 50-километровия участък ще има множество виадукти и няколко кръстовища

Конференция на тема "АМ "Хемус" - възраждане на българския Север” се проведе в Луковит”. Срещата, организирана от МРРБ и от областния управител на Ловеч Георги Терзийски, бе ръководена от инж. Дончо Атанасов, председател на УС на АПИ.

В началото на срещата инж. Атанасов направи кратко представяне на трите Лота от Ябланица до пътен възел "Плевен – Ловеч“ на път II - 35, който ще е до Тенекиения хан. Общата дължина е 50 км., Лот 3, който е през Община Ловеч и е дълъг 17.800 км. В ранната пролет на 2018 г. могат да стартират тръжните процедурите за избор на изпълнители, а в края на 2018 г. да започне и строителството, каза инж. Атанасов и допълни, че има уверението на премиера Бойко Борисов, че пари ще се намерят. Доизграждането на цялата магистрала ще струва около 2.5 млрд лева.

Особено внимание бе обърнато на предстоящото трасиране, отчуждаване на терени, както и на изискванията към всички видове собственост парцели. След промените по този участък е останал само един тунел, има множество виадукти, няколко кръстовища, тъй като участъкът е не по-малко тежък от Витиня.

Във форума участваха още кметове на общини, кметски наместници, общински съветници, регионалното представителство на Камарата на строителите, строителни фирми, медии.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"