Старши комисар Красимир Начев: Да си български полицай е призвание и чест

Обръщение на директора на ОДМВР - Плевен към служителите по повод професионалния празник на българската полиция

8 ноември е Ден на Свети Архангел Михаил и патронен празник на българската национална полиция. По този повод директорът на ОДМВР - Плевен старши комисар Красимир Начев отправя обръщение към служителите.

"По традиция на 8 ноември българската национална полиция чества своя патронен празник – Деня на Свети Архангел Михаил. Честването на тази дата е въведено през 1924 година. Да си български полицай е призвание и чест. Верни на служебния си дълг ние работим на боен пост 24 часа в денонощието и седем дни от седмицата.

С гордост можем да заявим, че в ОДМВР – Плевен работят служители, които с цената на силна воля, труд и компетентност пазят ненакърнени духа и идеята за справедливост, законност и гражданско достойнство, способни да вземат бързи и адекватни решения в сложни ситуации. Всички вие сте дали своя неоценим принос за противодействието на престъпността и запазването на добрия обществен ред.

Вярвам, че и в бъдеще ще намерим сили да останем верни на принципите на професионализма, законността и демокрацията.

Поздравявам ви с професионалния празник и ви пожелавам здраве, воля, решителност и гражданска отговорност при изпълнение на трудната мисия за осигуряване на спокойствието и сигурността на гражданите на Република България."Снимка на Деня

Щрихи от Плевен