Веселин Плачков: Аз съм един благодарен на съдбата артист

"Имам възможност да бъда и в театъра, и в киното", споделя актьорът от Плевен

"Аз съм един благодарен на съдбата артист, защото имам възможност да бъда и в театъра, и в киното. Чувствам се добре и на двете места", сподели Веселин Плачков в ефира на БНР. "Изключително полезно ми е да бъда в театъра, защото за мен той е водещото изкуство. Киното е масово, мащабно и ни помага за много други неща. То остава във времето, докато в театъра всяка вечер играеш и той умира, но пък е много истински, няма фалш. Там, ако не си честен с публиката, веднага личи. И в киното е така, но там с помощта на техниката и дублите, можеш да стигнеш до правилното състояние на духа", допълва актьорът от Плевен.

Веско Плачков изпълнява главната роля в новия български филм "Дамасцена", като по думите му това е лента, която разказва за философския поглед на един обикновен човек, който преминава през събитията, през които сме минали и всички ние - от 1970 г. до днес. За разлика от повечето хора, които виждат проблем във всичко, което ги заобикаля, героят на Плачков вижда възможност, шанс да оправи нещата сам. И ако доста хора бягат от тази действителност, човекът, който играе Веселин Плачков, остава, защото е убеден, че има благодатна почва, когато всичко се руши - ти да създаваш.

"На мен ми е ясно, че филмът е успешен, аз това вече не го подлагам на съмнение. Труден е моментът да влязат хората в залата, защото са апатични. Дълго време родното кино бе смачкано, сдъвкано, изплюто, захвърлено на боклука. Много хора загубиха доверие в българското кино. Хората обаче трябва да се доверят - не само на нашия филм, излизат и други филми и съм убеден в качествата им", каза още Плачков.