В ОУ “Д-р Петър Берон“ - Плевен стартираха дейностите по проект “Зависимостите не са решение“

Той има за цел да активизира детския и младежки дух за противопоставяне на нездравословния начин на живот

В ОУ“Д-р Петър Берон“ гр. Плевен стартираха дейностите по проект “Зависимостите не са решение“. Проектът е одобрен и се финансира от Общински съвет по наркотични вещества Плевен и ПИЦ Плевен след проведена конкурсна сесия за младежки училищни инициативи на тема "Превенция на зависимостите сред децата и младите хора". Той има за цел да активизира детския и младежки дух за противопоставяне на нездравословния начин на живот и зависимостите към алкохола, тютюнопушенето и наркотичните вещества и да насочи поведението им към дейности, допринасящи за тяхното себеутвърждаване, себедоказване и развитие.

Талисман на проекта е “Живко-Здравко“, за който бе ушит атрактивен костюм. Той ще съпътства дейностите по проекта: срещи-разговори с учениците „Разумния избор“, конкурс и изложба на рисунки на тема „Извън капана на алкохола, цигарения дим и дрогата“, конкурс за фотография „Аз съм свободен и свободен искам да живея“, спортни изяви и състезания.

Планираните мероприятия ще протекат в рамките на един месец и ще приключат с пускане на балони в небето, символ на свободата и независимостта.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен