Пореден англичанин избяга от мач с Марио Петров

Дори и в бокса липсват истински мъже, които да държат на думата си, коментира плевенчанинът

Марио Петров получи неочаквано дълга ваканция. Професионалният боксьор трябваше да изиграе мач на 10 ноември, но втори съперник избяга от уговорката за него.

Според първоначалните планове плевенчанинът щеше да се бие с Матю Уилтън в легендарната зала "Йорк Хол" в Лондон, но от екипа на британския боксьор се отказаха от двубоя. Впоследствие бе постигната договорка с 30-годишния Лойд Елет - англичанин с 20 победи и 2 загуби. Дни преди грандиозната гала вечер и той се отметна.

"Сигурно имат някаква по-важна работа", коментира шеговито Марио Петров. "За съжаление няма да се бия в петък. Дори и в бокса липсват истински мъже, които да държат на думата си", допълни той. "Истината е, че всеки търси лесен съперник, за да трупа по-лесно точки в ранкинга и не иска да губи пред собствена публика - това е причината за колебанието им да се изправят срещу мен. Аз продължавам да се готвя и се надявам да бъда в топформа за следващия си мач, когато и да е той", каза още Петров.

Припомняме, че през април тази година българинът постигна най-големия успех в кариерата си. Плевенчанинът спечели титлата British International Champion в полусредна категория след победа в 8 рунда срещу 33-годишния британец Джоуи Хейс в Борнемут.