Ден на народите с благотворителна кауза организираха чуждестранните студенти на МУ-Плевен

Събитието съвпадна и с eсенната кръводарителска кампания на студентите, която по традиция беше подпомогната от БМЧК

По традиция за пета поредна година беше проведен "International day/ Интернационален ден" на различните култури в Медицинския университет. Събитието, което се проведе в спортната зала на университета, беше с благотворителна насоченост. Средствата от входа, който всеки посетител заплаща, ще бъдат дарени за лечението на дете, което спешно се нуждае от тях.

В мероприятието се включиха представители на над 10 страни, сред които бяха - Германия, Пакистан, Япония, България и други. Всеки отбор беше облечен с традиционно облекло, а посетителите можеха да се докоснат и до разнообразните вкусове на съответната местна кухня. В състезателната част беше включен и танц на отборите в 1 минута, който доближи зрителите до местната култура.

Събитието съвпадна и с eсенната кръводарителска кампания на студентите, която по традиция беше подпомогната от Българския младежки Червен кръст. Доброволците бяха специални гости на събитието, като имаха възможността да запознаят както гостите, така и всички студенти с дейността си и със своят принос към кръводаряването като знак на хуманност, информират от БМЧК-Плевен.

Плакатите, които младите червенокръстци изработиха, както и всички флайери, които бяха раздадени, спомогнаха и тази кампания да бъде успешна и да продължи сътрудничеството между студентите и младежите.

Освен много интересни преживявания, вкусна храна и забавления, всички участници на събитието получиха урок по толерантност, приемственост и хуманност.