Ремонтират седем улици в град Левски по проект за близо 1,7 млн. лева

Това информира кметът на общината Любка Александрова

На 14 ноември кметът на община Левски Любка Александрова подписа в Държавен фонд „Земеделие" първия договор на общината по мярка 7.2 на Програмата за развитие на селските райони за новия програмен период.

Одобреният размер на инвестицията за ремонт на 7 улици в град Левски е 1 682 884 лв., информира кметът на общината Любка Александрова, като поясни, че във финансовата рамка на тази сума са включени освен строително монтажните работи и всички  изисквани дейности съпътстващи един европроект .
 
Всички улици и отсечки, които са включени в проекта са с подменен водопровод, за да не се налага нарушаване целостта на асфалта за текущи ремонти. Това е бил основния критерий на администрацията  при проектирането.

Договорът осигурява финансиране за основен ремонт на пътните платна, тротоарни настилки и зелени площи: на цялата улица „Васил Априлов“с предвидено уширение за придвижване на тежката земеделска техника , по ул. „Васил Левски“- участъка от ул. „Яворов”до ул.”Патриарх Евтимий”, по ул. „Цар Симеон“-отсечката от ул.”Патриарх Евтимий” покрай парка и   ЖП гара Левски  до Автогарата, по ул. „Сергей Румянцев“- отсечка от ул.”В.Левски” до ул. „Кирил и Методий”, по ул.„Александър Стамболийски“- от отсечката Мелницата до кв.”Дружба”,по ул. „Опълченска“- от ул.”Христо Ботев”до ул.”Н.Й.Вапцаров”, и „Христо Ботев“-  от ул. „Опълченска” до ул.”Крум Попов”.

„Надявам се, че в зимните месеци ще съумеем да финализираме процеса за избор на изпълнител по СМР за да не изпускаме строителния сезон и час по-скоро да реализираме инвестицията. Чакахме  повече от година /проектът е входиран в ДФ „Земеделие” септември 2016г./, чакахме дълго, но се надявам бързо да я реализираме”, каза още за радио „Левски” Любка Александрова.