Цецка Цачева проведе работна среща с главния прокурор на САЩ

Министърът на правосъдието Цецка Цачева е на официална визита в САЩ

Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе работна среща с главния прокурор на САЩ Джеферсън Сешънс, съобщи пресцентърът на правосъдното министерство.
През втория ден от визитата си във Вашингтон министър Цачева запозна г-н Сешънс с един от основните приоритетите за министерството на правосъдието по време на предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС - институционализиране на Службата на Европейския прокурор.
"България, като един от инициаторите за създаването на Европейска прокуратура, ще работи приоритетно за институционализирането и функционирането на службата и за изграждането на отношенията с партньорските институции и служби, като ЕВРОЮСТ, ЕВРОПОЛ, ОЛАФ, включително от държави извън Европейския съюз", обясни министър Цачева.
Главният прокурор на САЩ Джеферсън Сешънс прие с интерес отправената от министър Цачева покана да присъства на конференцията, посветена на темата за институционализирането на Европейската прокуратура, която ще се проведе в София през март 2018.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия