Панихида за загиналите в катастрофи ще бъде отслужена в Плевен

Инициативата е на областния управител Мирослав Петров и ще се състои в понеделник

На 20 ноември от 10 часа в православния храм „Света Параскева“ в Плевен ще бъде отслужена панихида за загиналите в катастрофи на пътя, информират от ОДМВР-Плевен.

С Резолюция на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 2005 година през месец ноември се отбелязва Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия.

"През 2017 година календарният ден за възпоменание е 20 ноември. Нека в този ден почетем паметта на загиналите и изкажем съболезнования на близките им. Нека в името на живота се обединим. Безопасността на движението е споделена отговорност - нека бъдем по-внимателни и толерантни едни към други, независимо дали сме зад волана или на пешеходната пътека", призовават от полицията.

За периода от 1 януари до 31 октомври 2017 година в област Плевен са настъпили 190 тежки ПТП, при които са загинали 23-ма и са ранени 252-ма.

По инициатива на областен управител на област Плевен г-н Мирослав Петров на 20 ноември от 10 часа в православния храм „Света Параскева“ в Плевен ще бъде отслужена панихида за загиналите в катастрофи на пътя. Ще присъстват ръководството на ОДМВР – Плевен, началник на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Ивайло Иванов, представители на местно самоуправление и служители от други институции в област Плевен.

"Сигурността на движението по пътищата зависи от отговорността на всеки един участник в него. Съвкупността от дисциплина и толерантност на стотици хиляди хора едновременно би осигурила по-безопасна среда на пътното движение", допълват от пресцентъра на МВР.