Плевен и областта са определени за център на проект за развитие на предприемачеството

Това обяви на днешното оперативно заседание на ръководството на Община Плевен кметът Георг Спартански

Българо-американска кредитна банка АД стартира на 25 септември програма на конкурсен принцип за предприемачи в начален етап на своето развитие. Фокусът на конкурса са „зелени” и устойчиви инициативи. Една от основните цели пред институцията е да подкрепя икономическото развитие в регионите, в които оперира. В тази връзка Плевен и областта са определени за център на проект за развитие на предприемачеството, обяви на днешното оперативно заседание на ръководството на Община Плевен кметът Георг Спартански, информират от местната управа. Той обясни, че в конкурса могат да се включат и ученици – условието е да представят идеите си поне на 1 страница и да са навършили 18 години. Това е и добра възможност за гимназиите да получат финансиране за „зелени” и устойчиви инициативи, каза още г-н Спартански.

Програмата предоставя уникална възможност на предприемачи с добри идеи или проекти в начален етап на реализация да преминат през структурирана система на обучения, да бъдат лично консултирани и да получат начално финансиране на бизнес проекта си. Целта е Българо-американска кредитна банка да подкрепи инициативността и предприемчивостта сред младите хора.

Участниците в програмата „БАКБ предизвикателство” ще получават съвети и подкрепа от доброволци – експерти и предприемачи. Три от най-добрите бизнес проекти ще получат безвъзмездно финансиране в общ размер на 25 хил. лв., както и едногодишна безвъзмездна експертна помощ.

Участниците ще бъдат обявени до края на 2017 година.