Валерия представи достойно Плевен на "Мис България 2017" - нареди се в Топ 5!

Красивото момиче с голямо сърце реализира детската си мечта да помага на животни в беда

Както вече знаете, Плевен бе представен на конкурса "Мис България" от 19-годишната Валерия Георгиева. Красивото момиче с голямо сърце завърши на пето място и представи повече от достойно града на Панорамата в престижната надпревара, по време на която запозна обществеността и със своята кауза. Не е тайна, че Валерия е сред основателките на организацията "Animal Help - Pleven", която помага на животни в беда. 

"Както може би много хора знаят, през 2013 година станах "Мис Плевен", след което съм печелила още няколко конкурса за красота и беше нормално в някакъв момент, когато се почувствам готова, да участвам и на "Мис България". Миналата година по време на конкурса бях извън България, защото имах модни ангажименти и го пропуснах, но тази реших да участвам. Одобриха ме на кастинг, отидох в София и започнахме подготовката за финала с още 20 момичета от различни градове. Тренирахме целодневно и нямахме никакво свободно време. Репетициите бяха много усилени, тъй като имахме само 4 дни да се подготвим. Много се забавлявах и смятам, че представих нашия град по най-добрия начин. Да си в топ 5 сред толкова красиви момичета си е голямо постижение", разказа Валерия за Plevenutre.bg.

Не минало обаче и без неприятни моменти по време на репетициите.

"Точно когато заминах за София се оказа, че моето куче има огромен проблем и се нуждае от спешна лекарска помощ. Тъй като отсъствах, моят брат го закара веднага в клиниката в град Козлодуй, с която работим откакто се занимаваме с животни. Бях на косъм да се върна, но за мое успокоение любимецът ми беше в ръцете на едни от най-добрите лекари в страната. Много се разстроих, когато лекарят ми се обади и ми съобщи колко е тежко състоянието му, но бях напълно уверена, че доктор Йорданов ще се справи безупречно заедно със своя екип. Това е единствената клиника в страната, в която съм спокойна да оставя някое животно! Сърдечно им благодаря за мигновената реакция и грижите, които положиха за кучето ми, както и за всички останали кучета на нашата организация, които водим там! Отношението им е невероятно, а освен това са много добри лекари. Горещо препоръчвам на всеки, който има нужда някога за своето животинче да посети клиника “Санте Вита” в град Козлодуй!", споделя Валерия.

"Не участвах на "Мис България", за да блесна със своята красота, а именно защото тази титла би ми дала голям тласък в моята кауза. Смятах, че с участието си ще мога да дам гласност на това, с което се занимава нашата организация и съм щастлива, че имах възможността да го направя. Една "Мис България" не е просто едно красиво момиче, "Мис България" трябва да е модел за подражание, а само с красота не става! Да, факт е, че трябва да си красива, за да станеш мис, но за мен лично е много глупаво да започнеш след подобен конкурс да се занимаваш с благотворителност, само и само да се покажеш като добър човек. Или го носиш в себе си или не! Това не искам да звучи като хвалене, в никакъв случай, просто споделям своите мотиви за участие", отбелязва красивата плевенчанка.

"Когато ме избраха в топ 10, всяка от нас имаше индивидуална тема, която да коментира и моята беше именно благотворителност, което много ме зарадва, тъй като това ми даде шанс да кажа няколко изречения за своята дейност. От почти 3 години се занимавам с това и заедно с моя приятелка преди две години регистрирахме собствено сдружение. Щастлива съм, че детската ми мечта, а именно да помагам на животни, се реализира малко по малко, макар да е прекалено трудно", признава Валерия.

"Към момента дължим около 12 хиляди лева във ветеринарни клиники, с които работим, нещо което възпрепятства нашата дейност и не можем да помагаме, а ежедневно получаваме сигнали за пострадали животни. Имаме нужда от къщички за кучета, защото идва зима и е много студено. Налага се и да ги местим, защото имаме проблеми със съседите, но не намираме подходящо място. Има опасност да се озовем на улицата с доста голям брой кучета", споделя още Валерия с надежда, че нещата ще се подредят и ще се намерят съмишленици, които да й помогнат.

Всеки, който има желание и възможност да помогне на "Animal Help - Pleven", може да се свърже с Валерия и организацията.

Снимки: Валерия Георгиева, личен архив