Георг Спартански: Децата ни показаха отново, че Плевен има с какво да се гордее

"Това, което правим под мотото "Плевен помни!”, е насочено главно към онези, които идват след нас", каза кметът

"Започнахме проявите в началото на годината с амбицията да превърнем това честване в национално и благодарение на усилията на сформирания по този повод в Плевен Инициативен комитет, това се случва. За мен е чест да присъствам на тази церемония и изключително се вълнувам, че толкова много плевенчани са тук, че има толкова много деца. Защото това, което правим под мотото "Плевен помни!”, е насочено главно към онези, които идват след нас. Моята искрена благодарност към всички организатори, към всички, които съдействаха да се случи това събитие, което е акцент в богатата поредица предстоящи събития”, каза кметът Спартански по време на церемонията за валидиране на пощенска плик и картичка, посветени на Плевенската епопея.

Той благодари и на инициаторите за провеждане на конкурса за детски  рисунка, есе и песен, посветен на 140 години от Освобождението на Плевен, както и на акад. Светлин Русев за това, че той се ангажира с нелеката задача да председателства журито.

"Децата ни показаха отново, че са изключително талантливи и им благодаря за участието, те показаха, че Плевен има с какво да се гордее”, се обърна към най-малките кметът.