Жребият отреди: Спартак срещу Черно море Тича за Купата на България

Първият мач е в зала "Балканстрой" на 27 ноември

Баскетболният Спартак ще се изправи срещу с Черно море Тича във втория етап на 1/8-финалната фаза на турнира за Купата на България. Александър Дяковски и баскетболистите му приемат "моряците" в зала "Балакнстрой" на 27 ноември (понеделник) от 19.00 ч. и ще очакват подкрепата на феновете. Вторият мач между двата тима ще се състои на 6 декември във Варна. 

"Очаквайте подробности за старта на продажбата на билети", обявиха от БК Спартак във Фейсбук.

Припомняме, че плевенчани стартираха с успех над Чавдар (Троян) похода си в турнира. Срещу Черно море пък играха преди броени дни в среща от 8 кръг на НБЛ - варненци надделяха с 80:68.

Както е известно, на 10 юли Управителният съвет на БФБаскетбол реши да не се провежда финален турнир за Купа България за мъже, а срещите да се проведат в 4 етапа:

- осминафинал (в който не участват отборите, участници в Европейски клубни турнири, но с участието на отбори от А група мъже, подали заявка до 30 август 2017 г.) - с полудирижиран жребий в една среща и с домакинство на отбора с по задно класиране;

- четвъртфинали на 27 декември 2017 г. – 3 януари 2018 г. с пълен жребий на разменено гостуване и определяне на домакинството на втория мач с жребий;

- полуфинали - на 14 и 18 февруари 2018 г. на разменено гостуване;

- финал на неутрален терен на 3 март 2018 г.