Вълна от съпричастност към съдбата на 21-годишната Антония, която посегна на живота си

Започна кампания за набиране на средства за лечението и закупуване на протези

Вълна от съпричастност към съдбата на 21-годишната Антония Спасова, която се хвърли под влак на 6 ноември тази година от отчаяние. Тя оцеля, но остана без крака. Заобиколена от добри хора, момичето отново намира смисъл да се усмихва и мечтае по-бързо да се възстанови, съобщава btvnovinite.bg.

Антония е пето дете в семейството. Израства в дома за деца в плевенското село Тотлебен. Изпаднала в безизходица, заради липсата на близък човек и действа импулсивно на 6 ноември. Двата й крака са ампутирани на ниво бедро вляво и ниво подбедрица вдясно, предстои поставяне на протези.

Младата жена все още е в болницата в Бургас, вече е по-добре и има желание за живот. Очаква с нетърпение да ѝ поставят протези, за да може да ходи.

"Чувствам се добре. Мисля си за хубави неща. За мен започва втори живот - нови неща, нови приятели, нов живот", казва момичето. Иска да учи социални дейности, за да помага на деца като нея, които са изоставени и растат в домове. До нея са приятели и жената, която я наела на работа през 2015 г. – Ростислава Димитрова.

На 29 ноември бивши съученици на Антония организират благотворителен концерт в театъра в Ловеч. След като напуска Тотлебен, тя е учила в техникум за фризьори в града на люляците. 

Открита е дарителска сметка на името на Антония, с която да бъде подпомогнато лечението ѝ:

ІBAN: BG30ЅОMB91301010002908

BІC: ЅОMBBGЅF

Oбщинcкa бaнка АД

Основание: Лечение на Антония Спасова Чикова