Цветанов: Недобър e климатът в някои общински структури, давам за пример Плевен

Там трябва да имаме повече мероприятия, за да се подготвим за предстоящите избори през 2019 г., посочи той

Отговорност за политиките носим ние, подчерта в началото на отчета на Изпълнителната комисия /ИК/ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Пред Четвъртото Национално събрание той отбеляза ръста на членската маса през последните три години с около 10 хиляди души, изводът му - разширява се партийната периферия, защото формацията върви в правилната посока, предава БТА.

Днешният ден е по-особен от кампаниите през последните три години, в които преминахме през шест национални избора, отбеляза в отчета Цветанов. В него той обърна внимание и на ролята на младежката организация на ГЕРБ за партийното развитие, на женската структура, на Предприемачи ГЕРБ, на Старейшини ГЕРБ.

Местната власт трябва да има реален импулс, препоръча зам.-председателят на партията. Силата на ГЕРБ е, че успяхме да направим политика за всяко едно населено място, без значение дали е малко или голямо, обясни той. 

Истински достойни партийни членове нарече зам.-председателят Цецка Цачева и Пламен Манушев, защото са приели решението да участват в президентската надпревара, макар и загубена от тях. Фалшивите новини, манипулациите посочи Цветан Цветанов като основната причина за изборния неуспех.

Цветан Цветанов не скри и проблемите по места, посочвайки загубата на два областни центъра - Добрич и Плевен.

"В Добрич, от всичките общини, в които имахме кандидати, спечелихме само в една - и това беше най-малката община в Добричка област - Шабла. В момента недобър e климатът в някои общински структури, давам за пример това, което наблюдаваме в Плевен. По поръчение на лидера на ГЕРБ това ще бъдат местата, където трябва да имаме повече мероприятия, за да се подготвим за предстоящите избори през 2019 г.", коментира Цветанов

Зам.-председателят на ГЕРБ препоръча интензивни срещи с хората, защото личният контакт е много важен, а той ще помогне за реален анализ за предстоящите след година и половина местен вот. Затова Цветанов и поиска от министрите да обръщат внимание на проблемите във всички общини.