Кметът благодари на всички, съдействали Плевен да получи средства от правителството

Благодарствени писма бяха изпратени до Премиера Бойко Борисов и до Министъра на финансите Владислав Горанов

Специални благодарности към всички, съдействали Плевен да получи от Министерски съвет целева сума от 700 хил. лв. за ремонт на паметниците, построени в чест на Освобождението на града от османско иго, изказа на днешното оперативно заседание на ръководството на администрацията кметът Георг Спартански. С определената сума приоритетно ще бъдат ремонтирани бул. „Скобелев”, Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” и Къща музей „Цар Освободител Александър II”, припомнят от пресцентъра на местната управа.

Благодарствени писма бяха изпратени до Премиера Бойко Борисов и до Министъра на финансите Владислав Горанов за това, че проявиха разбиране и Плевен беше включен с целево финансиране със значителна сума.

"Признателен съм и на заместник-министъра на финансите Росица Велкова, която бързо придвижи преписката, за да може Плевен да бъде включен в решението на Министерския съвет. Специална благодарност на депутата Пламен Тачев, който беше изключително полезен в контактите с Министерството на финансите, включително и за организираната от него работна среща с Министъра на финансите г-н Горанов. В този смисъл, немалка част от техническата работа по реализация на предоставянето на сумата беше извършена с активното съдействие на депутат Тачев. Голяма благодарност изразявам и към бившия кмет г-н Румен Петков във връзка с обществения дебат за необходимостта от отпускане на средства за честването и също помогна със своята настоятелност. Не на последно място, благодарност и към народния представител Васил Антонов, който преди около месец постави официално питането в Парламента по време на редовния петъчен контрол и с това също ускори процедурата по вземане на решение от Министерския съвет. Благодаря и на бившите кметове Андрей Романов, Петко Цолов и Найден Зеленогорски, които чрез своите контакти активираха държавните власти, за да стане възможно решението на кабинета. Това е доказателство, че когато независимо от партийния цвят всички сме обединени в постигането на една цел, тя се случва. Това е добър пример за взаимодействие и вярвам, че в бъдеще също ще бъдем обединени в постигането на целите на града и на общината. Радва ме, че когато става дума за надпартийни неща, можем да работим заедно и заедно да постигаме целите”, допълни кметът Спартански.

Той обясни, че предстои подготвянето на документация и обявяването на обществени поръчки за ремонт на трите обекта, за да може до пролетта да има избрани изпълнители на дейностите и те да започнат при първа възможност.