Валежите спират, но остава хладно

Затопляне ще има в четвъртък

Циклонът "Татяна" се изнася на изток-североизток и следобед валежите ще спират, информира btvnovinite.bg. Ще продължи да превалява до обяд и въпреки че валежите доста отслабнаха, предупрежденията за опасно време остават в сила дотогава. В по-голямата част от страната те са от първа степен. Само в областите Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново- от втора. В Западна и Централна България ще превалява сняг, в източните райони – дъжд.

През нощта облачността ще намалява и вятърът ще отслабва. Утре сутрин ще е студено, с отрицателни минимални температури, достигащи на места, главно в Западна и Централна България, до минус 5, минус 7 градуса.

През деня ще има разкъсана облачност, вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще се затопля. В четвъртък южният вятър ще се усили, по-съществено в Източна България, и повишението на температурите ще продължи. Ще преобладава облачно време, на места ще има и слаби превалявания от дъжд.

В петък и събота отново ще има валежи, на места значителни. В източната половина от страната ще остане ветровито, вятърът ще е югозападен и ще е сравнително топло. Валежите ще са от дъжд. В западната половина отначало ще вали дъжд, но с ориентиране и усилване на вятъра от северозапад, ще започне да нахлува студен въздух и през нощта срещу неделя по високите полета и в Предбалкана дъждът ще преминава в сняг.