Резервисти от доброволния резерв на България положиха военна клетва в Плевен

След полагане на клетвата приветствено слово към военнослужещите произнесе полковник Николай Бешев

Ритуал по полагане на военна клетва от резервисти от доброволния резерв на Република България се проведе днес на строевия плац на войскови район 1163 – гр. Плевен, информират от "Сухопътни войски".

След полагане на клетвата приветствено слово към военнослужещите произнесе полковник Николай Бешев – командир на Единния център за начална подготовка – гр. Плевен. Той поздрави войниците и подчерта значението на военната клетва за всеки български гражданин.

Поздравления бяха поднесени и от началника на Централно военно окръжие – гр. София полковник Георги Петков.

От 20.11 до 01.12.2017 г.  бе организиран и проведен курс по начална военна подготовка съгласно утвърдена програма. Преминати бяха основните войскови дисциплини – тактическа, огнева, строева и физическа подготовка. Обучението завърши с полагане на изпити по основните дисциплини, като на успешно завършилите курсисти бе издадено удостоверение. Удостоверенията и възпоменателна значка от името на Министъра на отбраната бяха връчени от полковник Петков.

След завършване на ритуала по полагане на военна клетва представителните блокове на военни формирования 22160 и 42800 преминаха в тържествен марш.