Баскетболисти на Спартак подкрепят "Спешъл Олимпикс"

В подкрепа на кампанията се включват Герасим Николов и Константин Коев

Днес в залата на стадион „Васил Левски” се провежда баскетболен турнир, част от Европейската баскетболна седмица 2017. Събитието е организирано от Спешъл Олимпикс България в партньорство с Българската федерация по баскетбол и Национална баскетболна лига. Целта е да се разшири достъпът до спорт за хора с интелектуални затруднения с помощта на баскетболната игра.

В подкрепа на кампанията ще се включат професионални състезатели от Виваком НБЛ в лицето на Герасим Николов и Константин Коев от Спартак Плевен, Мартин Дурчев, Станислав Ваклинов и Мануел Джонсън от Академик Бултекс 99 и играчите от Рилски спортист – Еван Равенел и Травис Тейлър.

По време на турнира се играят срещи 5 на 5, в които децата от Спешъл Олимпикс ще бъдат включени в смесени отбори със състезатели от подрастващите гарнитури на БК „Славия”, тъй като проектът на движението е организиран съвместно със софийския клуб. Освен това ще се проведат баскетболни срещи и за малчугани от детски градини.

Благодарение на подкрепата на ФИБА Европа, както и на проекта на Евролигата "One Team", повече от 25 национални баскетболни федерации и професионални лиги и 60 професионални баскетболни клуба от България и цяла Европа за 14-та поредна година ще споделят усещането с 19,000+ атлети с интелектуални затруднения от 35 държави в 250 местни и национални баскетболни събития и 20 семинари за треньори по време на Европейска баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс .

За единадесета поредна година Национална баскетболна лига застава зад благородната кауза в подкрепа на хора с интелектуални затруднения.