Председателят на ОбС – Плевен бе гост на празника на ПГХВТ "Луи Пастьор“

Гимназията отбеляза днес патронния си празник и 63 години от създаването си

Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор” в Плевен отбеляза днес патронния си празник и 63 години от създаването си. Гост на празника бе Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, който поздрави учебното заведение от свое име и от името на местния парламент.

"Позволете ми от името на Общински съвет - Плевен и лично от свое име да Ви поздравя по случай 63 години от създаването на Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор” - гр. Плевен! Вече 63 години вашето училище възпитава и разгаря искрата на знанието в поколения свои ученици. От началото, поставено в далечната 1954 г., до днес ПГХВТ „Луи Пастьор“ е подготвила над 6300 специалисти в областта на хранително-вкусовата промишленост. Те ежедневно доказват своя професионализъм и защитават името и авторитета на своето училище“, обърна се към присъстващите Мартин Митев. Той подчерта, че празника на училището е празник и за всички настоящи и бивши директори, учители, ученици и родители, защото родното училище и първите учители се помнят винаги, независимо от изминалото време. „Пожелавам на всички вас най-вече да сте здрави, да отстоявате целите си и да вярвате в успеха си“, пожела по повод празника Мартин Митев.

Приветствие за 63-ата годишнина на гимназията отправи и директорът й инж. Лилия Петкова, която подчерта, че съобразно нуждите на бизнеса през годините в училището са се утвърждавали различни специалности в областта на хранително-вкусовата промишленост. От три години в ПГХВТ „Луи Пастьор” се обучават и деца със специални образователни потребности. Инж. Петкова пожела на учениците усърдно да усвояват знанията и професионалните компетенции и винаги да носят в сърцето си родното училище.

Празникът продължи с връчване на награди от училищния конкурс за лично творчество на тема „Моето училище“, викторина и музикални изпълнения. На финала бяха запалени и светлините на коледната елха в гимназията.