Шефът на спецпрокуратурата: Събраните доказателства срещу Куката са сериозни и надеждни

Ще продължим да сме безкомпромисни срещу хората, които си позволяват да упражняват силови методи на действие, каза Иван Гешев

Камен Балбузанов - Куката е в ареста от 8 месеца. На няколко пъти той и защитата му се опитвали да променят мярката му за неотклонение, като му издействат по-лека. Това казва Иван Гешев, ръководител на Специализираната прокуратура, в интервю за агенция Блиц.

"Специализираният съд обаче постанови той да остане зад решетките, което показва, че събраните доказателства са изключително сериозни и надеждни", посочва Гешев. "Колегите прокурори продължават да работят на пълни обороти, въпреки затрудненията от кадрово естество и с материалната база, за което бе информиран Висшият съдебен съвет", допълва той.

Спецпрокуратурата проведе операции срещу престъпни групи в Плевен, Варна, Перник, Балчик, Слънчев бряг и др. Гешев е категоричен, че акциите ще продължат.

"Ще проведем операции във всички градове и ще продължим да сме безкомпромисни срещу хората, които си позволяват да упражняват силови методи на действие", допълва прокурорът.