Историята на дядо Митко трогна хиляди плевенчани, и от общината реагираха

От днес е осигурен и с храна, подаден е сигнал до "Социални грижи", съобщи кметът Георг Спартански

65-годишният дядо Димитър, който до снощи спеше на спирка в Плевен, вече е настанен за сметка на община Плевен в стая, която е една от няколкото, с които хотел "Сторгозия" разполага за реагиране в кризисни и зимни условия. Това сподели кметът Георг Спартански във фейсбук групата "Забелязано в Плевен", благодарение на която историята на възрастния мъж достигна до хиляди граждани, като мнозина от тях се включиха в снощната акция да му бъде осигурен подслон.

"От днес е осигурен и с храна. Подаден е сигнал до "Социални грижи". Ще направят проучване на положението му - семейство, роднини, имущество, доходи и т.н. по процедурата, разписана в такива случаи и в зависимост от това ще бъдат предприети следващи мерки", пише кметът.

"Лицето е на пенсионна възраст. Нямаме данни за образователен ценз, нито за семейно и имуществено състояние. Ще се направи проучване от държавните институции , след което ще се решава какво, къде и как. Нека изчакаме въпросната социална анкета...", допълва Георг Спартански.

Добрата новина! Плевенчани с големи сърца спасиха бездомник от глад и измръзване (Снимки)