Пролет в средата на декември! Термометърът скача до 16 градуса в Плевен

От събота вечерта към неделя сутринта зимата ще дойде с нормални зимни температури

Обилни снеговалежи се очакват на 22 и 23 декември с тенденция да спрат на 24 декември. На Коледа няма да има валежи. Снежната покривка може да достигне до 20 см. като времето ще бъде благоприятно за ски по зимните курорти. След Коледа ще има нов динамичен период с нови превалявания от сняг. Това каза за БНТ климатологът доц. Георги Рачев. 

Днес, 15 декември, и утре очакваме високи температури - за Плевен стойностите ще са между 14 и 16 градуса. От събота вечерта към неделя сутринта зимата ще дойде с нормални зимни температури. В началото на следващата седмица се очакват се доста по-ниски температури от обичайното. Дневните ще достигат порядъка от -1 до -3, а сутрешните ще бъдат доста ниски. Валежи на сняг се очакват в събота. 

Според доц. Рачев по всяка вероятност неделя ще бъде снежна в Западна България. Снеговалежите ще бъдат на много по-малко места, като снежната покривка ще е много по-малко между 2-5 см. В сряда също се очаква снеговалеж без образуване на съществена снежна покривка. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен