И тази година дядо Коледа кацна със самолет на летище "Долна Митрополия"

Подаръци имаше и за децата на загиналите военнослужещи от състава на авиобазата

Във Военновъздушна учебна база "Георги Бенковски" се състоя Коледно тържество за децата на кадровите военнослужещи и цивилни служители от състава на авиобазата. В слънчевия декемврийски ден родители и деца се събраха в трепетно очакване на гостите от далечна Лапландия. В 11,00 часа силният звук на самолетни двигатели предизвести тяхното пристигане. Спазвайки дългогодишната традиция Дядо Коледа и Снежанка кацнаха на Летище Долна Митрополия със самолети L-39 и Пилатус РС 9М. С възторжени възгласи децата приветстваха тяхното пристигане и ги съпроводиха до празничната елха. Там добрият старец отвори вълшебния чувал с многобройни пакети. Малчуганите се редуваха да изпълняват песнички и стихотворения, а в замяна получаваха своите подаръци.

Подаръци имаше и за децата на загиналите военнослужещи от състава на авиобазата. За поредна година беше проведена дарителска акция и събраните средства бяха предадени на техните семейства.

Изпълнен с вълнения и песни празникът неусетно завърши. Децата изпратиха Дядо Коледа с пожеланието да не ги забравя и догодина отново да ги посети.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"