Кристина и Валерия от "Animal Help - Pleven" с мечта да направят частен приют за бездомни кучета

Организацията вече разполага със сграда, но има нужда от средства и материали за ремонт, както и от доброволци за работа

"Можем да съдим какво е сърцето на човек по отношението му към животните" е казал И. Кант. Ако тази мисъл е вярна, то сърцата на две млади момичета от Плевен са огромни. Те не просто обичат животните, а са посветили живота си в това да помагат на четириноги в беда.

"Animal Help - Pleven" е организация, основана в началото на 2016 година от Валерия Георгиева и Кристина Павлова. Дейността им стартира през 2015 г. като доброволци, а впоследствие взимат важното решение да регистрират собствено сдружение, за да имат възможност да развият и продължат мисията си, като по този начин да помагат на още животни.

Двете момичета мечтаят да направят частен приют за бездомни кучета и не смятат да се отказват пред трудностите, с които се сблъскват всекидневно. Надяват се да намерят и съмишленици, които да подкрепят каузата, на която са се отдали. "Animal Help - Pleven" вече разполага със сграда, намираща се в близко село, но организацията има спешна нужда от средства за ремонт, както и от доброволци, които да помогнат в работния процес по реновирането й, за да може тя да се превърне в уютен дом за четириногите.

"Нуждаем се от около 6 хиляди лева, за да направим заграждения в частта на сградата, която има покрив. Другите две части нямат покрив. За тях са нужни както пари за покрив, така и за заграждения. Ще сме благодарни на всеки, който може да се включи със средства, труд или ни снабди с материали, които ще са ни от полза", отправя призив Валерия.

Кристина и Валерия ежедневно попадат на случаи с кучета и котки в беда, но нищо не е в състояние да пребори хуманността и ентусиазма им. Когато има пострадало животно, те го взимат, карат го в клиника, лекуват го и му търсят осиновители.

Един от последните случаи е този с кучето Кели. Нахапана от друго куче и оставена да умре бавно и мъчително... Криси и Валерия обаче я взимат под крилото си и я подлагат на дълго лечение, за да спасят живота й. "Състоянието й беше критично, много трудно спасиха крачето. Последва операция и сложиха специален имплант. Сега живее при нас и й търсим дом", споделят момичетата.

Валерия и Кристина правят всичко по силите си, защото са твърдо убедени, че всяко животно заслужава да получи малко обич и дом.

За контакти с НПО "Animal Help - Pleven": 0876250597 -  Валерия, 0886625230 - Кристина

Ако някой иска да помогне, може да го направи на посочената банкова сметка или като се свърже с тях лично:
IBAN: BG36PIRB80771605600017
BIC: PIRBBGSF
Пиреос Банк България АД, 

PayPal: [email protected]