Коледа се оказа вдъхновение за най-добрите художници на СУ "Иван Вазов"

Техните творби спечелиха престижни награди в петнадесетото издание на Общинския конкурс за детско литературно творчество, рисунка и коледна картичка

Коледа е не само най-красивият и светъл християнски празник, но и вдъхновение за най-добрите художници на СУ "Иван Вазов". Под ръководството на своите преподаватели по изобразително изкуство г-жа Черакчиева и г-жа Симова те развихриха въображението си, вдъхновени от заобикалящия ги дух на празника, и създадоха креативни картички и рисунки с послания. Техните творби спечелиха престижни награди в петнадесетото издание на Общинския конкурс за детско литературно творчество, рисунка и коледна картичка на тема "Моето коледно послание".

"Неведнъж сме се убеждавали в таланта на нашите съученици, чиито рисунки през цялата година красят училищните стени. А с коледните си творби нашите ученици изразиха своето коледно послание с цвят, талант и много въображение. От многобройните творби в конкурса тези на нашите млади творци са отличени за пореден път", информират от училището.

Младите творци на СУ "Иван Вазов", отличени с награди, са:

  • Преслав Йорданов Йорданов от 2б клас – втора възрастова група за коледна картичка – поощрение;
  • Кристина Димитрова Станева от 6б клас – трета възрастова група за рисунка – първо място;
  • Патрисия Симова Мановска от 9з клас – четвърта възрастова група за коледна картичка – първо място.

Патрисия Мановска 9з