Коледна работилница организираха в СУ "Иван Вазов"

Учениците с любов, вдъхновение и много старание изработиха пъстри коледни играчки

Коледните празници са любимото време на децата от цял свят. В очакване на най-светлия празник на новото начало – Коледа и Рождество Христово, учениците от Групите за целодневно обучение „А“, „Б“, „В“, „Г“ и „З“ от първи и трети клас на СУ "Иван Вазов“ решиха да отбележат началото на предстоящите празници, информират от училището.

Любимото им място за вкусен обяд – училищната столова, се превърна в коледна работилница. С помощта на учителите си г-жа Наталия Игнатова, г- жа Росица Димитрова, г-жа Магдалена Димитрова, г-жа Миглена Николова и г-жа  Валя Дамянова, учениците с любов, вдъхновение и много старание изработиха пъстри коледни играчки.

Коледната работилница се превърна във весел карнавал. Със стихове за светлия празник се изявиха Мария Андровска, Ана Постълуейт и Боян Игнатов от ГЦОУД „Б“, коледни песни изпяха Моника и Ралица Цачеви от ГЦОУД „Г“. Третокласникът Кирил Бойков изпълни на китара известни празнични мелодии, а Георги Шопов от същата група демонстрира уменията си на фокусник.

Под умелото ръководство на г-жа Надя Тодорова и с плам танцьорите от групата по хореография повишиха настроението с весели песни и танци.

За труда и старанието си през цялата година, за учениците от всички групи имаше приятна изненада. Дядо Коледа беше подготвил подаръци, а негови асистенти бяха Алекса Димитрова и Борис Пашкулски от ГЦОУД „В“.

С помощта на своите родители, Моника и Ралица Цачеви от ГЦОУД „Г“ бяха направили вкусни сладкиши и с радост почерпиха малките работници. Всички ученици изработиха картички за своите семейства. На тях посветиха този благослов:

Както сипе, Коледо ле,
Бог снежинките безспир,
тъй да сипе, Коледо ле,
в къщи добрини и мир.

Учениците от Групите за целодневно обучение „А“, „Б“, „В“, „Г“ и „З“ от първи и трети клас на СУ "Иван Вазов" от сърце честитят настъпващите празници и пожелават на всички здраве и благоденствие!