Красимир Каракачанов беше на официална визита в Русе

Новините

23-12-2017, 09:45

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

310 човека са почнали работа през ноември в община Русе

Бяха дискутирани въпроси за военното формирование в региона и стопанисването на военните имот

Вчера, по покана на областния управител на област Русе Галин Григоров, вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов беше на официална визита в Русе.

В кабинета на областния управител той проведе среща и с кмета Пламен Стоилов. Бяха дискутирани въпроси за военното формирование в региона и стопанисването на военните имоти. Посетиха Военния клуб и обсъдиха възможности за бъдещо сътрудничество и инвестиции за наложителни ремонти , както и оградата на клуба.

Областният управител връчи на Каракачанов плакет за съществен принос и подкрепа в развитието на област Русе. Кметът Стоилов подари на вицепремиера картина с изглед от Русе.

В срещата участваха двамата заместник- областни управители  Валентин Колев и Свилен Иванов, народният представител  Искрен Веселинов, общинският съветник Иво Пазарджиев, директорът на дирекция „Управление при кризи“ в община Русе Спасимир Димитров, командирът на Военно формирование 32420 и майор Васил Петров, началник сектор във Военно окръжие Русе.

По-късно Каракачанов откри младежко представление посветено на българските традиции и обичаи по Коледа. То по е пилотен проект на Министерството на отбраната в контекста на Програмата за патриотично възпитание на младите. Целта е чрез изкуството подрастващите да бъдат възпитани в ценности, традиции, морал и обществен дълг. С осъществяването на тази нелека задача се е ангажирала групата на театър-школа „АРТИСТИСИМО“ с ръководители проф. д-р Александър Илиев и Иглика Пеева.