Невяна Владинова вдъхна сили и кураж на 6-годишно дете, страдащо от церебрална парализа

В лицето на гимнастичката момиченцето откри нов приятел

6-годишната Дария от Русе е с детска церебрална парализа. Това не я спира да участва в Международния фестивал по гимнастика за деца, девойки и юноши "Дунавска перла" и да спечели едно от първите места. Точно там я забелязва и гимнастичката Невяна Владинова, която й изпрати картичка с пожелание за здраве и щастие, информираха в "Денят започва" по БНТ.

Освен много играчки и куп лакомства за Коледа, Дария получи и един неочакван подарък. В лицето на гимнастичката Невяна Владинова момиченцето откри нов приятел.

"Скъпа Дария, пожелавам ти много щастлива Коледа и още по-щастлива Нова година. Бъди все така усмихната и прекрасна. Продължавай да преследваш мечтите си и да радваш хората около теб. Много успех през новата година. С обич, Невяна Владинова", е написала в картичката красивата плевенчанка.

"Аз много искам да бъда като нея и вярвам, че ще успея", споделя Дария. Да бъде здрава и да печели много медали казва малкото момиченце на Невяна. Тя решава да й върне жеста и изработва коледна картичка с пожелания.

Според родителите на 6-годишното момиченце хората като Невяна Владинова са пример както за децата, така и за възрастните. Убедени са, че този жест ще вдъхне още сили и кураж на детето им.