По Коледа в Плевен и региона: Хванаха куп неправоспособни, пияни и дрогирани шофьори

Образувани са бързи производства

На 23 декември около 16.00 часа в град Плевен на булевард "Данаил Попов" полицаи спират "БМВ", с водач 28-годишен от Плевен. От извършената проверка е установено, че управлява МПС след употреба на наркотично вещество - амфетамин. Пробата е взета с техническо средство "Дрегер дръг тест 5000" от служители на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР - Плевен. Издаден е талон за медицинско изследване„ Водачът е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор. За престъпление по чл. 343 б, ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство. 

На 26 декември в РУ - Левски е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343 „в“, ал. 2 от НК. На същата дата около 00.45 часа в град Левски по улица "Н.Й.Вапцаров" 24-годишен от Левски е управлявал "Волво" без СУМПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в законна сила на 06.02.2017 година. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Левски. Работа продължава разследващ полицай. 

На 22 декември в Първо РУ-Плевен е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК. На 21 декември около 20.40 часа в град Плевен на улица "Антим Първи" 30-годишен от Плевен е управлявал "Мерцедес" след употреба на наркотично вещество - кокаин и канабис. Проверката е извършена с техническо средство "Дрегер дръг тест 5000" от служители на сектор "ПП" при ОД на МВР - Плевен. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. Работа продължава разследващ полицай. 

На 22 декември в Първо РУ-Плевен е започнато бързо производство, затова, че на 21 декември 2017 година около 15.16 часа на общински път ІІІ - 3501, до алея "Плевенска епопея" в посока село Гривица, 43-годишен от Левски, е управлявал "Фолксваген Голф" след употреба на наркотично вещество - амфетамин и канабис. Проверката е извършена с техническо средство "Дрегер дръг тест 5000" от служители на сектор "ПП" при ОД на МВР - Плевен. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. Работа продължава разследващ 
полицай. 

На 24 декември в Първо РУ- Плевен е започнато бързо производство. На същата дата около 7:25 часа в парк Кайлъка в Плевен 25-годишен от Плевен е управлявал "Ауди А6" с концентрация на алкохол 1,76 промила. Проверката е извършена с техническо средство. Водъчът е дал кръв за медицинско изследване. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай. 

На 24 декември 2017 година около 20:40 часа в град Плевен в жк. "Дружба" 22-годишен от Долни Дъбник е управлявал "Мерцедес" без СУМПС. Нарушението е в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление, влязло в законна сила на 02.01.2017 година.Уведомен е прокурор в РП – Плевен. За престъпление по чл. 343 в, ал. 2 от НК е образувано е бързо производство. Продължава работа разследващ полицай. 

На 21 декември в 22:30 часа в град Плевен на кръстовището на улица "Дойран" и улица "Д-р Л. Заменхов" полицейски служители спират лек автомобил "Фолксваген голф" . Установяват, че водачът – 42-годишен от село Бъркач, управлява МПС в срок на лишаване със заповед за прилагане на административна мярка. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 в, ал. 3, във връзка с ал. 1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор и продължава работа разследващ полицай.