Масово меле в плевенско село! Четирима са пострадали, един е с опасност за живота

По случая е уведомен прокурор от РП-Плевен

На 2 януари е образувано полицейско производство за престъпление по чл.129, ал.1 от НК. Инцидентът е станал в село Ореховица. В РУ-Долна Митрополия бил получен сигнал за възникнал скандал и побой на 2 януари в 15:35 часа. На мястото незабавно е изпратен полицейски екип, който предприел действия за изясняване на случилото се.

Установени са четирима мъже от селото - 20-годишен, 23-годишен, 25-годишен и 18-годишен, пострадали след сбиването.  Те са преведени в ЦСМП към УМБАЛ-Плевен за оказване на медицинска помощ с различни травми – разкъсно-контузнирани по тялото, фрактура на китката на ръката.

Най-сериозно е пострадал 25-годишен, който е настанен за лечение с черепно-мозъчна травма в отделение по неврохирургия с временна опасност за живота. Другите трима са освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

След разпити на свидетели е изяснено, че група от около седем лица от село Мечка с два автомобила - "Рено Сценик" и "Фолксваген Венто", са дошли в село Ореховица и са нанесли побой на местните жители. Извършителите до момента не са установени. По случая е уведомен прокурор от РП-Плевен. Продължава работа разследващ полицай и екип от РУ Долна Митрополия.