Откриха новата учебна година във ВВУБ "Георги Бенковски“

Гост на мероприятието бе полковник Красимир Кръстев – nачалник oтдел "Операции” в командването на Военновъздушните сили

Във Военновъздушна учебна база "Георги Бенковски" - Долна Митрополия се състоя традиционната за формированията от Българската армия церемония за откриване на nовата учебна година. Гост на мероприятието бе полковник Красимир Кръстев – nачалник oтдел "Операции” в командването на Военновъздушните сили.

Командирът на авиобазата – полковник Петър Банков, приветства личния състав. В словото си той направи равносметка на изминалата година, какво е постигнато и какви са задачите през настоящата, като приоритетни ще бъдат летателната подготовка на курсанти и летателен състав, провеждането на висококачествено обучение на сержанти и войници в „Центъра за подготовка и обучение”, поддържането в постоянна готовност на специализирани формирования за действия при потенциални кризи и оказване на помощ на населението при бедствия и аварии.

В заключение полковник Банков сподели своята категорична увереност в способностите и всеотдайността на личния състав. "Трудности неизменно ще има, но аз вярвам, че всички ние ще продължим достойно, с високо чувство на отговорност и професионализъм да изпълняваме предстоящите ни цели и задачи през учебната 2018 година."