К. Каракачанов ще участва в изпращането на 35-ия военен контингент в Афганистан

Общество

16-01-2018, 06:22

Снимка:

facebook

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Контингентът е в състав от 158 военнослужещи

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва на тържествена церемония по изпращането на 35-ия контингент на Въоръжените сили за участие в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан. Военният ритуал ще се проведе от 11.30 часа на площад "Свобода" в град Смолян, предава пресслужбата на военното ни министерство.

Непосредствената подготовка, изпити и сертификация са проведени в 101-ви алпийски полк в Смолян, откъдето е и основната част от 35-ия контингент на Въоръжените сили.

Контингентът е в състав от 158 военнослужещи. Той включва национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери в щаба на мисията на НАТО. Национален командир на контингента е полковник Георги Маргитин, командир на ротата за охрана е майор Стефан Димов, а помощник-национален командир – полковник Камен Иванов.

На ритуала по изпращането ще присъстват още заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и представители на местната власт.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"