Люси Дяковска и Печенката пяха при откриването на Българската палата на "Зелената седмица“ в Берлин

Народни танци, аудио визуално шоу и модерна българска музика представиха бита и културата на страната

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов,заедно с германския си колега Кристиан Шмид, кметът на Берлин Михаел Мюлер и еврокомисарят по селско стопанство Фил Хоган откриха българската палата на най-голямото изложение за земеделие и храни „Зелена седмица“ в Берлин.

Шмид и Хоган приветстваха България за председателството на Съвета на ЕС и участието й като страна партньор на изложението.

По време на церемонията по откриване, Шмид напомни на над 3000 присъстващи гости, че всеки от тях вероятно е използвал български продукт. По думите му българското розово масло присъства във всички качествени парфюми и обясни, че литър от безценната течност се получава от 4000 килограма розов цвят.

Кметът на Берлин призова съгражданите и гостите на града да опитат изключително вкусната и полезна българска храна.

 

България и българската култура бяха в центъра на шоуто при откриването на 83-тото издание на панаира, в който участват над 1600 изложители от над 60 страни.

Народни танци, аудио визуално шоу и модерна българска музика представиха бита и културата на страната. С изпълнения блеснаха плевенчанката Люси Дяковска, която е добре позната на местната публика с изявите си в най-популярната германска момичешка попбанда "Ноу Ейнджълс", както и възпитаничката на Музикалното училище Адриана Николова-Печенката, която комбинира бийтбокс с оперно пеене.

Изложението се провежда от 19 до 28 януари, в Панаир Берлин. На българската палата (10.2) се представят 62 фирми и 12 земеделски производители.